Hozzávalók
főre :
A tésztához:
40 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
10 dkg sajt - félkemény
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
7 g élesztő (instant)
1 dl tej (2,8%-os)
1 teáskanál só
A tetejére:
5 dkg sajt - félkemény
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom.
2 Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem.
3 Reszelt sajttal megszórom és egy órát a tepsiben állni hagyom a pogikat.
4 Ez után már csak az marad, hogy 200 C-os sütőben aranybarnára süssem őket-kb 12 perc.
A hozzávalókat kimérjük, majd egy keverőtálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejet. Összegyúrjuk, nyújtható állagú tésztát kell kapnunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felteszünk főni sós vizet, és mikor a víz elkezd lobogni, beletesszük héjastól a burgonyákat. 2. Addig főzzük, míg késsel könnyen át tudjuk szúrni a burgonyákat, azaz telje...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztben elkeverjük a sütőport, beletesszük a sót, a tojásokat, a tejfölt és a zsírt, és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, még kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát. Lisztez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű