menu

Családireceptkönyv.hu

(borsós) pörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5-1 kg husi (lapocka, comb, stb.)
hagyma
só, paprika, kömény, fokhagymapor, kevés bors, kevés majoranna
pörkölt kocka (2-3 db)
üveges borsó
(paprika+paradicsom opcionális)

Elkészítés:


A hagymát megpirítom, mehet rá a paprika, gyorsan öntök rá vizet, aztán a paprikát meg a paradicsomot is rádobom, utána jöhet a felkockázott hús, a fűszerek, a víz.
Borsót a fajtájától függően előbb vagy később adom hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás fasírt tört burgonyával
Gombás fasírt tört burgonyával

1. A hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük. 2. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpuco...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
 Töltött szűzpecsenye_hideg tál
Töltött szűzpecsenye_hideg tál

Elkészítése: A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Bakonyi sertésszelet
Bakonyi sertésszelet

1.A combszeleteket kissé kiverjük, és vékonyan besózzuk. 2.1-1,5 ek lisztben megforgatjuk. 3.A szalonnát amilyen apróra csak tudjuk felkockázzuk, és egy fedeles edényben zsírjára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyitrai borzaska
Nyitrai borzaska

A hússzeleteket kiklopfoljuk és elkészítés előtt egy nappal bepácoljuk - hagymakarikákkal soronként összerakjuk, enyhén borsozzuk és olajjal meglocsolva, lefolpackozva a hűtőbe tes...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk