menu

Családireceptkönyv.hu

Párizsi krém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl tejszín
40 dkg cukor
vaníliás cukor
16 dkg átszitált kakaópor
rum, rumaroma
40 dkg margarin

Elkészítés:


1. A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
2. Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
3. A krémünket hagyjuk kihűlni.
4. A párizsi krémet kihabosítjuk és kész is vagyunk vele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Remek lúdláb tortába, csokis kekszes tortába de Somogy kockába is tökéletes.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Chai fűszeres indiai teakeverék
Chai fűszeres indiai teakeverék

A fűszereket egy tepsire szórom és a 200 fokosra előmelegített sütőben 5 perc alatt megpirítom. Hagyom kissé kihűlni, majd egy mozsárban kissé összetöröm őket. Elkeverem a fekete t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos eperfagyi
Joghurtos eperfagyi

A megtisztított epret pépesítsük, öntsük hozzá a joghurtot és a cukrot, majd csurgassunk rá pár csepp citromlevet, és jól turmixoljuk össze az egészet. Tegyük be a fagyasztóba, id...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Krémes francia rakott burgonya
Krémes francia rakott burgonya

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pakisztáni sárgaborsó dahl
Pakisztáni sárgaborsó dahl

A sárgaborsót megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a kurkumát, garam masalát, cayenne borsot, fekete borsot, és kis lángon felforraljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk