menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos perec


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt

25 dkg margarin

1 teáskanál só

1 teáskanál sütőpor

30 dkg trapista sajt

3 evőkanál tejföl

kenéshez tojás, dúrva szemű só

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk dúrva szemű sóval és reszelt sajttal.

180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőböl

Trükkök, tippek, praktikák:


A sajtos perec tetejére szórhatunk szezámmagot, vagy lenmagot. Tojás helyett megkenhetjük pizzakrémmel, így pizzás perecünk lesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sajtos-magos masni
Sajtos-magos masni

Sajtos-magos masni: A felengedett leveles tésztát deszkára tesszük, és 1 × 5 cm-es csíkokat vágunk belőle. Ezeket masniformára hajtjuk, felvert tojással megkenjük, megszórjuk a res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Pehelykönnyű krumplis-sajtos pogácsám
*Pehelykönnyű krumplis-sajtos pogácsám

Összeállítom a tésztát, a tejfölt csak a legvégén adom hozzá és csak annyit, hogy gyúrható legyen a tészta. A krumplitól később lágyabb lesz! Kelesztem bő fél órát meleg helyen...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőporos lángos – 15 perc és kész!
Sütőporos lángos – 15 perc és kész!

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, am...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Olasz lepénykenyér (Piadina)
Olasz lepénykenyér (Piadina)

Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk. Fél óráig kelesztjük, ezalatt kétszeresére nő a tészta....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk