40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…
összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
A salátához A cukkinit felkarikázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Melléhelyezzük a koktélparadicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt meggrillez...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézForró, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amíg a tészta fő, kevés olajon megpirítjuk a bacont. A tésztát leszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre egy edényben és összekeverjük a baconnel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem lehet megadni liszt mennyiséget, mert függ a tojás nagyságától,a liszt sikér tartalmától, hogy mennyi kell. Vizet nem használok, annyi tojást, amennyit a liszt felvesz, és, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes