12 szelethez.
Piskóta:
9 tojás
18 dkg cukor
1 csomag sütőpor
22 dkg liszt (Nagyi titka extra finomliszt)
A krémhez:
3 db nagyobb citrom leve
2 dl víz
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dl 35%-os habtejszín
1 habfixáló
1 csomag instant zselatin
porcukor a szóráshoz
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 20x30 cm legyen, 3 db vékony lapot kenünk a masszából. 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez felforraljuk a citromlét, 1 dl vizet és a cukrot, majd besűrítjük 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, és még langyos állapotban keverjük el benne az instant zselatint, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, amibe a habfixálót is hozzáadjuk, a reszelt citromhéjat.
4. A krémmel 2 rétegben megkenjük a piskótalapokat, úgy, hogy a felső réteg kicsit vastagabb legyen, mint az alsó.
Ne ijedjünk meg, ha kicsit híg a krém, először vékony rétegben kenjük meg az első lapot, és tegyük a másik lapot rá, majd tegyük rá a második lapot, és kenjük vékonyan meg, majd hagyjuk hűtőbe dermedni 10 percet, azután bátran kenjük még meg a maradék krémmel, és igazítsuk el.
Ezután már könyebb dolgunk lesz, mert kötni fog, csak türelmesen ki kell várni.Porcukorral meghintjük, majd éles késsel kockára vágjuk.
A tojásokat a cukorral verd fel és ízesítsd vaníliaaromával. A tejet öntsd hozzá és közben kavargasd. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatva főzd, amíg besűrűsödik. Hagyd kihűlni a k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű6 tojássárga, 30dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, ezeket összekeverjük. 1/8 l olaj, 1/8 l langyos víz, ezeket is hozzákeverjük. Hozzáadunk még 20 dkg lisztet, 4 e.k. kakaót, 1 sütőpo...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA krémet felezem egy másikba 1 ek kakaópor. A piskótát félüveg mogyorókrémmel megkenem, rá a vaníliás krém. Erre háztartási kekszet tejbe mártani (gyorsan rá a tésztára. ) Er...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesTojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel és az olajjal, majd rászitálom a lisztet, a sütőport és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű