menu

Családireceptkönyv.hu

114. Almás napsugár kalácska


Írta:

Adag: 8-9 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 tojás
5 dkg margarin
1 ek. méz
1 mk.só

töltelék:
6 nagy alma
1 vaníliás cukor
2 ek cukor
1 tk.fahéj /púpos
3 púpos ek.darált dió

tetejére:
1 tojássárgája
1 ek. tej

Elkészítés:


Élesztőt futtatni. A többi anyaggal összedolgozni és dagasztani.
Kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 8-9 részre osztani.Bucikat formálni, 10 perc kelesztés.
Töltelék,almát reszelni,a többivel összekeverni.Egy golyót kb..2 mm vastag 30x16 cm téglalappá nyújtani.
Szélesebbik oldalához kb-1,5-2 ek tölteléket tenni, szélétől beljebb.
A töltelékre ráfordítjuk a tésztát ,körbe kicsit lenyomkodni.
A tészta felét /6-7cm/ bevagdosni.
Feltekerni,a csíkok alul legyenek. A kalács végét összedugni.
30 perc kelés.Lekenni tojássárgája és tej keverékkel.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc sütés.

114. Almás napsugár kalácska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mindennapi kenyerünk!!!
Mindennapi kenyerünk!!!

3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga gyorsan (túrós)
Kakaós csiga gyorsan (túrós)

1. Tegyük a túrót, porcukrot, sót egy keverőtálba. 2. Adjuk hozzá először a tejet, majd fokozatosan az olajat. A robotgép segítségével jól összekeverjük. 3. Hozzáadjuk a sütőporr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Kakaós fahéjas csavart rúd
Kakaós fahéjas csavart rúd

Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. A...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörös kenyér
Sörös kenyér

Szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, kilapogatom, kinyomkodom belőle a levegőt, formázom. Sütőpapírra...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk