60 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
2 tojássárga
1 cs. sütőpor
1 cs vaníliáscukor
2 kis pohár tejföl
töltelék:
citromhéj
3 kg reszelt alma
20 dkg darált dió
2 ek cukor
pici fahéj
kenés:1 tojás
Sütőporos liszt vaj, cukor, tojás,tojássárga,tejföl,könnyen gyúrható tésztát készíteni .Két felé osztani és hűtőbe tenni 30 percre..Az almát lereszelni .A tésztát kisodorni, az egyik lapot nagy tepsibe / 30 x 40 cm/ tenni ,meghinteni dióval, rá a kinyomkodott alma, megszórni 2 ek.cukorral .kis fahéjjal és betakarni a másik lappal.
Kicsit lenyomkodni és villával megszurkálni,tojással lekenni.
180 fok kb.40 perc
A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük. A 30 dkg liszthez, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk, ha már hóly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverni, egy órát állni hagyni, majd olajjal kikent serpenyőben kisütni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük....
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű