menu

Családireceptkönyv.hu

115. Bagel


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 bögre liszt (2.5 dl bögrével mérve) de liszttől függően felvehet kicsit többet is.
• 1 evőkanál cukor
• 1,5 evőkanál só
• 1 evőkanál étolaj
• 1 csomag por élesztő
• 1 + 1/2 bögre langyos víz

1 ek szódabikarbóna

szezámmag

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a vízzel és cukorral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, míg szép, homogén tésztát kapunk. A dagasztás közben nekem még elég sok lisztet felvett. Keleszteni duplára. Ha ezzel megvolnánk, osszuk el nyolc részre, formázzunk gömböket, és lisztezett felületen keleszteni fél órát.
Ha letelt, tegyünk fel egy fazék vizet forrni a szódabikarbónával és a sütőt is melegítsük elő 200 fokra. Egy fakanál segítségével fúrjunk lyukat mindegyik bagel közepére, és tágítsuk ki. / 12 -13 cm /. Ezután szintén a lisztezett felületen hagyjuk pihenni még húsz percig. Ez idő alatt a sütő is bemelegszik, és a víz is felforr.
A bageleket óvatosan emeljük fel, ha ragad, használjunk spatulát. Tegyük a forró vízbe őket, (de ne túl sokat egyszerre) és kb 1,5 - 2 perc múlva vegyük ki egy szűrő segítségével. Ekkora jól meg lesznek dagadva.Ha meg akarjuk szórni magokkal, akkor 1 tojásfeherjét felverünk 2 ek vízzel,és megkenjük a bageleket. aztán pedig rászórjuk a magokat.
És ezzel végre elérkezett a pillanat, mikor mehet a sütőbe! A recept 10 percet ír, én 15 percig sütöttem, amíg aranybarna nem lett.

Ha valaki mégis az édes változatot szeretne inkább a bagelnek, akkor tegyen 3 ek cukrot a tésztába és csak 1/2 kk sót.

115. Bagel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
155. Zsemle
155. Zsemle

Öreg tészta hozzávalókat össze keverni.Letakarni, 10 -12 óra pihenés után használható. A tészta hozzávalóihoz adni. Dagasztani,duplájára keleszteni. Közben 20 perc után átgyúrni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Puha belsejű kenyér
Puha belsejű kenyér

A sütőt bekapcsoljuk 225 fokra. Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja. Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulalisztes gluténmentes zsömle
Mandulalisztes gluténmentes zsömle

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a nedves hozzávalókat, jól összekeverem, hagyom 10 percig állni, majd kis zsömléket formázok olajos vagy vizes kézzel). Sütőpapír...

Elkészítési idő: 10 min + 50 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri
Gofri

Liszteket, sót, sütőport és a tejet csomómentesen elkeverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját az olajat és a cukorhelyettesítőt belekeverem a tésztába. A tojások fehérjét...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk