menu

Családireceptkönyv.hu

196. Csavart vanília krémes-gyümölcsös briós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


krém:
1 fözős puding

tészta:
750 g liszt
2 tk. só
2-2,5 dl tej
2-2,5dl víz
2,5 dkg friss élesztő
1 tojás
5 dkg olvasztott vaj

rétegezéshez:

15 dkg puha vaj
gyümölcs

Elkészítés:


. Könnyű, hólyagos tésztát dagasztottam. kelesztőtálban 30 percig pihentettem. Lisztezett felületre borítottam és 12 egyforma darabba vágtam. Gömbölyítettem őket, majd hagytam pár percig, míg ismét nyújthatóvá válnak pihenni. Fogtam az első gombócot és kinyújtottam vékony körlappá. Megkentem kevés puha vajjal. Kinyújtottam a következő körlapot és a vajas tetejére tettem, megkentem azt is vajjal, arra is jött egy újabb lapt, így lett egy 12 rétegű tésztám.
Beliszteztem a szilikon lapot, vagy nyújtódeszkát és a réteges tésztát jó vékonyra kinyújtottam, de most egy téglalapot készítettem belőle.
A lap egyik felét megkentem a közben megdermedt vanília krémmel, és megszórtam gyümölccsel,amit vékonyan szeleteltem.
A krémes részre ráhajtottam a tészta másik felét, és kb. 2 cm széles csíkokra vágtam.tésztakaparóval,ha nincs, egy éles kés is jó, de nem szabad húzni, rá kell nyomni a tésztára, úgy szétválasztani:
Minden csíkot megcsavartam, a két végét ellentétes irányban, majd mint egy brióst feltekertem.
Hűvös helyen tudom duplájára keleszteni.
A megkelt briósokat lekentem egész felvert tojással és 20-30 perc alatt pirosra sütöttem. 180 fokon.

196. Csavart vanília krémes-gyümölcsös briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Penészke süti
Penészke süti

A tésztához a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. A száraz anyagokat egy tálban összekavarjuk, majd a habh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KEKSZ-TEKERCS
KEKSZ-TEKERCS

Elkészítés: A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókus...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Isler
Isler

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kisebb darabot kiszakítunk belőle,hogy könnyen ki tudjuk nyújtani kb2-3mm vastagra, kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-csokis keksz
Diós-csokis keksz

A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat nem tesszük a tésztába csak a golyók tetejére nyomkodjuk . A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk