150 g liszt
100 g cukor
1kk.só
125 g margarin
1 tojássárga
kenés:1 tojásfehérje
10 dkg apró dió
töltelék:90 g olvasztott csoki
vagy lekvár
Liszt,cukor,só,margarin,tojássárgája összegyúrni. Fóliába 45 percre hűtőbe tenni.A tésztából kis golyókat formálni/,2,5-3 cm/.Először tojásfehérjébe,majd dióba forgatni.A tésztát kicsit kilapítani,közepét kicsit benyomni,ebbe kerül a töltelék.
175 fokon 18-20 percig sütni.
Csokit felolvasztani.Megtölteni a mélyedést.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot (kihagytam), egy csipet sót, a tejfölt, a citromlevet, majd legkisebb fokozaton a száraz hozzávalókat is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe lapítjuk 2. egy kisebb edénybe a csokimáz hozzávalóit folyamatos kevergetés mellet főzzük 3. kihűlés előtt ráöntjük a csokimá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a szokásos módon megfőzöm. Kalácsdarabokat teszek a jénai aljára, mindegyiket megkenem egy kis lekvárral, erre jön egy sor puding, ismét lekváros kalács, majd puding zár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű