menu

Családireceptkönyv.hu

203. Fokhagymás szendvics kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kenyér liszt
15 g élesztő
2 dl folyadék /savó,víz,tej/
2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma reszelve

Elkészítés:


a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék,reszelt fokhagyma....
Dagasztani, a kelesztő tálba mindig öntök 3 csepp olajat... ezt elsőre 30 percet kelesztettem, egyszer meg is hajtogattam, majd 40 percet újra kelesztettem... megformáztam, ki is sodortam, téglalap alakú formába tettem.. alá sütőpapírt rakok, alaposan befújtam vízzel., legnagyobb méretű sütőzacskóba húztam.ment a sütőbe... 30 perc alatt megsült.. kivettem a zacskóból.. és 5 percig anélkül sütöttem, majd kivettem a formából egyszer lefújtam vízzel és vártam hogy kihűljön...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Rusztikus mediterrán kenyér
Rusztikus mediterrán kenyér

Keverd össze a száraz anyagokat, majd mehet bele minden ami folyik, utána az apróra vágott töltelékféle. Kól keverd ki. Kiolajozott sütőformában süsd 1 órán át 180 fokon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kefires lepény
kefires lepény

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Ciabatta
Ciabatta

A 20 dkg lisztet összekeverem 2 dl vízzel, 5 g élesztővel, majd 12 órán át (egy éjszaka) szobahőmérsékletlen hagyom. Az állás után hozzáteszek 30 dkg lisztet, 1 dkg élesztőt, kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Stangli
Stangli

Formázás után tejjel lekentem és bele forgattam a reszelt sajtba. Dagasztás➡️5-10 perc pihentetés ➡️ formázás ➡️ kenès ,sajtozàs ➡️ 40 perc kelesztès ➡️ sütés 220 fokon 15 perc kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk