500 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás
100 g kristálycukor
1 db vaníliás cukor
1 db sütőpor
1 csipet só
200 ml étolaj
300 ml víz
300 ml tej
2 marék darált dió
puding,tejszínhab,lekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Liszthez adjuk az átszitált sütőport, csipet sót, hozzáadjuk a tojássárgáját, olajat, vizet, vaníliáscukrot, cukrot,diót és robotgéppel összekeverjük.
Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, amit óvatosan, de alaposan elkeverünk benne.
Majd forró gofrisütőben egyesével kisütjük, rácsra tesszük kihűlni. Ízlés szerint tálaljuk a kisült gofrikat.
. Ebből a receptből 18-20 db lesz.
A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd apránként add a vajat a keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozom, belenyomkodom a sütiformákba úgy, hogy az ujjammal mélyedést nyomok a közepükbe. (Nem töltöm tele a formákat, mert a sütés közben megdagad) Még mel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű