menu

Családireceptkönyv.hu

223. Huszárcsók


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 dkg dió,durvára vágva
1 citromleve
citromhéj
25 dkg margarin
15 dkg cukor
45 dkg liszt
4 tojássárga

1 tojásfehérje
10 dkg lekvár

Elkészítés:


A sütőt 180-200 fokra melegíteni. A margarint habosra keverni a cukorral, hozzá a citromlé és héj,tojássárga végül a liszt. /ha nem formázható még egy kis liszt/. Diónyi gombócokat formálni,kicsit felvert tojásfehérjébe és dióba nyomjuk a tetejét. Újjal benyomni a tetejét, kb, 15-20 percig sütni világosra.
Még melegen megtölteni lekvárral.

223. Huszárcsók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Timi
Bögrés almáspite
Bögrés almáspite

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Vastagabb almaszeletekkel jól megrakjuk a tetejét...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszgolyó   (sütés nélkül)
Kókuszgolyó (sütés nélkül)

A kekszet ledaráljuk. A kókuszreszeléken kívül mindent belekeverünk és jól eldolgozzuk. Apró golyókat formálunk belőle és a kókuszba forgatjuk mindet.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jó tészta
Jó tészta

A cukrot, a tojássárgájával habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a vizet, a diót és a sütőporral összekevert lisztet. Végül lazán hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

1 dl langyos tejből, 0,5 dkg cukorral, 3 ek. liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk