50 dkg liszt
7 g porélesztő /3 dkg élesztő
1 tojás
3 ek.olaj
1 ek.cukor
2 - 3 dl tej
csipet só
rum
Töltelék:10 dkg olv. margarin
3 ek kakaó
3 ek. cukor
Sütéshez: 2 dl tej
vaníliáscukor
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatni. Mindent összegyúrni, dagasztani, kb 45 percet kelni hagyni. Kisodorni, ujjnyi vastagra olvasztott vajjal megkenni, megszórni kakaós cukorral. Felcsavarni, más félujjnyi vastag szeletekre vágni, tepsibe rakni, újra keleszteni 15 percet. Sütés előtt a csigákat átkenni olvasztott vajjal. Amikor majdnem kész, megöntözni a vaníliás cukorral ízesített forró tejjel, és készre sütni, 1 - 2 perc
180 - 200 fok 20 - 30 perc.
A túrót villával kicsit nyomkodd meg, majd rakd hozzá a tojást, a sütőporos lisztet, a sót, a cukrot, a puha vajat és a tejfölt. Ízesítsd vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A piskóta készítését a papírformák kivágásával kezdjük. Egy tortaformát körberajzoljuk 6 tepsiméretű papíron. 2. Szokásos módon elkészítjük a piskótát. 3. A 6 db s...
Elkészítési idő: több, mint 2 ór Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalóhoz hozzáadjuk a tojást, majd fokozatosan keverjük hozzá a tejet, hogy ne legyen csómós. Olajozott, forró palacsinta sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű