30 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 dl tej
1 ek.liszt
10 dkg dió
1 vanillin cukor
1 dl feketekávé
A kekszet 1 ek..cukorral,kávéval gyúrható masszává összedolgozzuk.
A tejből és lisztből állandó keverés mellett pépet főzünk,ha kihűlt, hozzádolgozzuk a cukrot,vanillin cukrot,a vajat és a darált diót.A keksz-masszát nedves fólián kisujj vastagságúra szétterítjük.
A vanillinos-diós krémet rákenjük és szorosan feltekerjük.
Becsomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára.
A Ramat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekeverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÖsszeállítjuk kifliként, sütjük, porcukorban hempergetjük. (Kis adag.)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk félig kihűlni. majd belekeverjük a magozott meggyet A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, - 30 percre a hűt...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA vajat a mézzel együtt felolvasztjuk. A porcukrot, fűszereket , szódabikarbónát és a tojásokat egy mixerrel jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a mézes vajas masszát is, majd egy fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes