menu

Családireceptkönyv.hu

81. Kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 harmad tk.porélesztő
1 és fél tk. só
350-400 ml víz

Elkészítés:


A száraz anyagokat összekeverni.Hozzá a víz.Géppel 5 perc dagasztás.Fóliával letakarni,12-13 órát a pulton hagyni.Szinte teljesen folyós.Lisztezett deszkára önteni,nem kell gyúrni,csak fentről,lentről,jobbról,balról ráhajtani, formázni.Egy ruhát belisztezni rá a tészta,lisztezni,ruhát ráhajtani. Vaslábast fedővel betenni a sütőbe és 220 fokra melegíteni.Amíg a sütő melegszik addig kel a tészta.Tenyérre fordítani és beledobni a forró edénybe. Kb.30-35 percig sütni fedővel. Fedő nélkül még 15 percig sütni.

81. Kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás gyökérkenyér
Olívás gyökérkenyér

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt és a sót. Hozzáadjuk a langyos vizet, majd egy fakanállal összeforgatjuk a lisztes keverékkel. Az a lényeg, hogy teljesen össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

A liszteket a munkaasztalra szitálom és elkeverem a sóval (külön-külön). Ami a teljes kiőrlésűből fent marad, azt is beleöntöm, és egy mélyedést formálok a közepén. A...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fehér kenyér
Fehér kenyér

1. A tésztát a kenyérsütő gép dagasztó programjával megdagasztatom.Mikor már nem kever, csak keleszt, várok 20 percet.Ekkor kiteszem a tésztát egy tálba, letakarom és hagyom kelni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krumplis kenyér
Krumplis kenyér

A krumplit meghámozom, feldarabolom és megfőzöm, majd megtöröm és hagyom langyosra hűlni . A főző vizet megőrzöm, mert ezt adom majd a tésztához. A hozzávalókat a robotgép üstjébe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk