60 dkg liszt
1 tk, só
3,3 dl víz
2 dkg élesztő
1 tk, cukor
3 ek, olaj
Dagasztani,30 p.kelés.2 felé osztani.30 perc pihen.Formázni, 30-40 perc
kelni,bevágni,lespriccelni.
230 fokon 40 perc fedővel,
200 fokon 10-15 fedő nélkül.
Ha kész vízzel lespiccelni.
Lágyabb tésztát dagasztani, duplájára keleszteni. Kb. 45-60 perc. 8 darabra osztani, gömbölyíteni, 5-10 percig pihenés. Kerekre nyújtani 20-25 cm 2-3 mm vastagra. Ruhával letak...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Megragadták. Letakarom és me...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: NehézA hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd lefedve a pulton pihentetem 10-12 órát, ha elszaladna az idő és még többet várakozik akkor sem történik baj, remek lesz. 12 óra múlv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat összedolgozom, majd letakarva hagyjuk kicsit kelni. Egyforma gombócokra szedem és finoman lisztes deszkán vékony lapokat nyújtok belőle. Forró, száraz serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű