50 dkg liszt
3 dl víz
2,5 dkg élesztő
2 ek. olaj
2 ek.burgonypehely /elhagyható
1/2 kk. aszkorbinsav /elhagyható
1/2 ek.só
Mindent összekeverni.Dagasztani,puha,formázható tészta.Keleszteni 40-60 perc./duplájára/.Formázni,edény,papír tészta 40 perc pihenés. 30 perc után bevágni. Sütő 230 fok kenyeret spriccelni,20 perc sütés fedővel,210 fok 25 perc fedő nélkül
A langyos tejbe elkeverek egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A liszthez hozzá adom a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűWarmes Wasser mit dem Zucker, der Trockenhefe und 2 EL Mehl verrühren. 15 Min. stehen lassen. Mehl und Salz mischen, die Hefemischung und 1 EL Öl dazu geben und 10 Min. zu einem gl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzá adjuk a nedves alapanyagokat is és összekeverjük. Nagyon lágy tésztát kapunk. Ezt zsírpapírra önjük és összetapasztjuk kenyér formára,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni pár perc alatt, (ha szükséges gyúrás közben, ha kemény mehet bele még kevés víz vagy épp liszt ha nagyon ragad. Egy jó órát keleszteni, kihúzni , mint a rétest, összeh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes