605 g liszt
25 dkg öreg tészta
330 dl víz
2 ek olaj
2 ek burgonyapehely /főtt krumpli
2 kk.só
aszkorbinsav
öreg tészta:
150 dkg liszt
5 dkg élesztő
100 ml víz
csipet só
Dagaszt,keleszt 40 perc,félidőben átgyúrni /20 p/.Formázni,230 fok 45-50 perc sütés
Dagasztani kb. fél óra alatt duplájára keleszteni. Három fele osztani. Formázni bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket. Letakarni, kb. 30 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. Összegyúrjuk a hozzávalókat, a kakaópor kivételével. A megkelt tésztát ketté választjuk, egyik marad sima a másikhoz hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatjuk az élesztő és összekeverjük a többi hozzávalóval 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ha lángos lesz akkor golyókat formálunk belőle, ezeket kukorica lisztbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztani,30 p.kelés.2 felé osztani.30 perc pihen.Formázni, 30-40 perc kelni,bevágni,lespriccelni. 230 fokon 40 perc fedővel, 200 fokon 10-15 fedő nélkül. Ha kész vízzel lesp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű