50 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 ek, olaj
1 tk. só
1 kk .cukor
3 dl víz
Liszt közepébe 1 dl víz,cukor,élesztő betakarni kis liszttel,felfut,hozzáadni olaj,só és víz.Dagasztani,keleszteni 1 órát. Átgyúrni,formázni.Jénaiba papír ,betenni a kenyeret. Sütőt 200 fokra kapcsolni,ha meleg a kenyeret bevágni,spriccelni vízzel,a jénai tetejét is.Fedővel sütni 20 percig,majd fedő nélkül 20 percig.Kiborítani,le spriccelni.
Ahogy rendesen,összekeverünk mindent,dagasztjuk,kelesztjük.Mikor duplájára kelt,ismét átdagsztjuk,formázzuk és beletesszük a sütőedénybe.Mikor ismét megkelt,pengével bevagdossuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőtészta: 190 g fehér rozslisztből készült almakovász, 400 g víz, 50 g mesterkeverék, 20 ml tejszín,10 g burgonyapehely, 300 g TK rozsliszt Összekevertem, 3 órát kelt a dagasztó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- Bedagasztom a tésztát, majd 30 perc kelesztés. - Átgyúrom, majd 30 perc kelesztés - Megformázom, majd sütőpapíros jénaiba teszem, 30 perc kelesztés - Bevágom éles késsel, lesp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A tojásokat a kókuszvirág cukorral habosra verjük. A mogyorót a kókuszolajjal és a mézzel aprítógépben próbáljuk minél inkább krémes...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű