menu

Családireceptkönyv.hu

215. Kenyérkék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl folyadék /tej,víz
0,5-1 dl olaj
1-1,5 tk só
7 g porélesztő v. /2,5 dkg friss

Elkészítés:


Dagasztani.30 perc kelesztés, 6 fele osztani, gömbölyíteni,15 perc kelesztés,formázni 30 perc pihi.
200 fok ,vizes edény sütőbe,spiccelni.15-20 perc sütés,spiccelni.

215. Kenyérkék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kálmán
Kálmán kenyere.
Kálmán kenyere.

A száraz ősszetevőket a dagasztó gép táljában helyezem el, az élesztőt felfuttatom a vízzel és cukorral. Ha felfutott az élesztő hozzá adom a liszthez és a dagasztó géppel elkezdem...

Elkészítési idő: 2.5-3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Kenyér hagyományos élesztős
Kenyér hagyományos élesztős

A liszt közepébe fészket készítek,abba teszek 1dl langyos vizet élesztőt 2 kk cukrot Meghintem liszttel,és megvárom még felfut. Ha felfutott,hozzá adom az olajat,2dl vizzel e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KENYÉR - ÉLESZTŐVEL
KENYÉR - ÉLESZTŐVEL

Az elkészítés pofonegyszerű: fogom a dagasztótálat, belemérem a lisztet, sót, olajat, burgonyapelyhet, aszkorbinsavat, belemorzsolom az élesztőt, belelöttyintem a vizet, és hagyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kenyér
Kenyér

lkészítés Kovász készítünk 2 dl meleg víz, az élesztő és 3 kanál liszt segítségével. 30 percig kelni hagyjuk. Ha a kovász kész, 2 dl meleg vízben feloldjuk a sót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk