menu

Családireceptkönyv.hu

86. Kis kenyerek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg BL 80 liszt
10 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 kk só
aszkorbinsav
4-4,5 dl víz

öreg tészta:
150 dkg liszt
5 dkg élesztő
100 ml víz

Elkészítés:


Este öreg tésztát bekeverni.
Reggel, Élesztőt futtatni.
A többi hozzávalóval dagasztani.2 x átgyúrni / 20-20 perc/.
Darabolni,formázni, keleszteni 20-30 perc.
210 fokon 15-20 perc sütés.

86. Kis kenyerek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás lángos/Töki pompos
Burgonyás lángos/Töki pompos

A tejben felfuttatjuk az élesztő és összekeverjük a többi hozzávalóval 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ha lángos lesz akkor golyókat formálunk belőle, ezeket kukorica lisztbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomos-medvehagymás lepénykenyér
Paradicsomos-medvehagymás lepénykenyér

A tojásokat verjük fel az olajjal, adjuk hozzá a magliszteket, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Könnyen keverhető, laza állagú legyen. Gyorsan terítsük egy sütőfóliával va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás kenyér
Hagymás kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk