menu

Családireceptkönyv.hu

88. Kis kenyerek /bagett/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


65 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kk. só
1 mk. /pici/ cukor
1,5 tk.olaj
3-4 dl víz

Elkészítés:


Dagasztani.Keleszteni 1 órát. 10 felé osztani,formázni.keleszteni 30 percig.Bevágni,spriccelni. 200-230 fokon 15-20 perc sütés.

88. Kis kenyerek /bagett/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenyér dagasztás nélkül (Rupáner)
Kenyér dagasztás nélkül (Rupáner)

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szendvicskenyér
Szendvicskenyér

A megszokott módon a sót leszámítva mindent összekutymoltam és egy fél sorozatepizód, valamint korábbi konyhai ténykedések nyomainak eltakarítása erejéig pihentettem, majd meggyúrt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Teljes kiőrlésű zsemle házila
Teljes kiőrlésű zsemle házila

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáadunk 6 ek jog...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Gyökérkenyér
Gyökérkenyér

A lisztbe belekeverjük a sót. A közepére szórjuk az élesztőt. Ráöntjük a vizet (lehet hideg) Egy falkanállal összekeverjük. Nem kell, hogy tökéletes legyen, csak ne maradjanak ben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk