200 g kovászolt kovász
3 dl langyos víz
500 g liszt
10 g só
0,5 dl olaj
sütéshez: olaj
tetejére: tejföl, sajt
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet sós vízben kifőzzük. A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrokat és a tojásokat, a citrom levét és ízlés szerint a reszelt héját, valamint a mazsolát. B...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pâte brisée készítése nem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik, de figyelmet igényel. Kézzel és géppel is elkészíthető, én mindkettőt bemutatom. Ehhez a tésztához nagyon hideg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű