menu

Családireceptkönyv.hu

58. Kürtös kalács


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
3 ek.cukor
1 tojás
2 tojássárgája
1 tk..só
citromhéj
8 dkg olvasztott margarin

forgatáshoz:
darált dió
kókuszreszelék
fahéj
cukor
vaníliás cukor

Elkészítés:


Dagasztani.15 perc pihi. Átdolgozni, háromszorosára keleszteni.
Fél cm-re ellapogatni,csigavonalban,pizzavágóval kb,2 cm
csíkokra vágni.
Olajos hengerre tekerni, átkenni olajjal, cukros ,vaníliás, darált dióba,forgatni.Tepsin 15 perc pihi.
180 fokon kb.18 perc sütés.
A kókuszosnál a nyers tésztát csak cukorba forgatni és sütni.
180 fokon kb. 15 perc .Forrón lekenni olvasztott margarinnal és kókuszreszelékbe forgatni.






Trükkök, tippek, praktikák:


6 db nagy fa

58. Kürtös kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fonott kalács, nyolc szálból
Fonott kalács, nyolc szálból

A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet és hagyjuk felfutni, körülbelül 10 perc. Miután az élesztő felfutott, a többi ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaóscsiga (Szafi)
Kakaóscsiga (Szafi)

A citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam p...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Fahéjas fátyol bögrésen
Fahéjas fátyol bögrésen

1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Stollen (Fűszermánia)
Stollen (Fűszermánia)

A lisztet összedolgoztam a kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel és hagytam kelni. Ezután beledolgoztam a szobahőmérsékletű vajat (a 20 dkg-ot), a maradék cukrot, sót, tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk