menu

Családireceptkönyv.hu

32. Öregtészta /előtészta/


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


készen 75 dkg lesz
50 dkg liszt
3 dl víz
1 dkg élesztő


készen 20 dkg lesz
120 g liszt
4 g élesztő
80 g víz


Elkészítés:


Géppel 10 percig dagasztani. Keményebb,mint a kenyértészta.Letakarni,olajos tálba,10-12 óra után használható.7-10 napig jó hűtőben, vagy adagokra osztva mehet a fagyasztóba.
Sütés előtt 3-4 órával ki kell tenni a konyhapultra és hagyni, hogy kiengedjen. Ezután már használható.







Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fetasajttal töltött rántott gomba
Fetasajttal töltött rántott gomba

A gombákat megtisztítjuk, szárukat kivágjuk. Megtöltjük a gombafejeket fetasajttal (jól belenyomkodjuk). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk a töltött gombafejeket, majd m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges samosa – indiai zöldséges táska
Zöldséges samosa – indiai zöldséges táska

Először készítsd el a samosa tésztát, aminek a receptjét a linkre kattintva olvashatod. Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Vágd kockákra a krumplit, szedd rózsáira a...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Húsos majdnem texasi burgonya
Húsos majdnem texasi burgonya

1. A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük. 2. Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk. 3. Belekeverjük a paradicsompürét, azza...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TORMALEVÉL
TORMALEVÉL

A frissen szedett leveleket ecetes, sós, forrásban lévő vízbe rakom... egészen addig tartom benne amíg sötét zöldre vált a színe... ekkor hideg vízre szedem... mikor lehűlt akkor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk