55 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
22 g só
2 tojás
20 dkg tejföl
25 dkg margarin
szórás: szezámmag, lenmag
a kenéshez 1 tojás
25 dkg sajt /reszelt
Dagasztom. Ragadós, kissé nehezen kezelhető tészta. Ezután félreteszem legalább egy órára a tésztát pihenni.
Ezután kétszer hajtogatom 20 percenként: először kinyújtom kb. négyzetre, a felső egyharmadát behajtom középre, az alsót szintén.
Majd jobbról és balról középre hajtom, és egy edénnyel lefedve pihentetem.
A hajtogatás után lisztezett felületen egy ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát. Egy éles késsel (vagy pizzavágóval) berácsozom a tetejét, lekenem egy felvert tojással, megszórom magvakkal,sajttal..
Közben 190 fokra előmelegítem a sütőt, és alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha az alja is kap egy kis színt.
500 g lisztbe belekevertem 1 evőkanál sót, elmorzsoltam 250 g margarinnal, hozzákevertem 200 g reszelt sajtot, és összegyúrtam egy kis pohár (175 g) tejföllel. Hűtőben pihentettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk amíg az edény falától és a kezünktől is elválik. 4 gombócra osztjuk és pihentetjük. Közben elkészítjük a krémhez valókat. 15 dkg margarint vagy vajat fe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét. Ezután alaposan mossuk meg, majd öntsük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje. Forrásponttól számítva, főzzük 4-5 percig, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk. A margarint felolvasztjuk a sóval, majd a tojássárgájával simára keverjük. A tésztát négy felé osztjuk, a kinyújtott tésztát a töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű