1 - es recept
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 tojás, 1 sütőpor
1 ek. só
30 dkg reszelt sajt,kicsit a tetejére hagyni
2 - es recept
50 dkg liszt
2 cs tk.só
25 dkg margarin
2 tojásságája,
1 sütőpor,
25 dkg reszelt trappista sajt (bele a tésztába)
kb. 5 ek.házi tejföl
1 es tészta
Jó vékonyra nyújtani,a tetejét tojással megkenni.
180 fok, 15-20 perc
2 -es tészta
Ősszeállítottam. Hűtőben pihentettem 2órát, majd 0,5cm vékonyra nyújtva, kiszúrtam, egész tojással lekentem, reszelt trappistába fordítottam, eztán s.papíros tepsibe sorakoztattam.
Egyszerre 2 tepsivel, 170 C°-on, légkeveréssel, egészen világosra sütöttem. Figyelni! Csupán néhány perc!!!
Ebből az adagból 3 tepsivel van.
Kiszuróval
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük langyos helyen. Ha megkelt ketté osztjuk, két tepsit kiolajozunk és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás, bor...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzákeverjük a tejet, a cukorral elkevert élesztőt, a tejfölt és összegyúrjuk. 2. Jól kidolgozzuk és kisujjnyi vastagságúra elnyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan. Minimum eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű