menu

Családireceptkönyv.hu

143. Perecrúd / sós vagy sajtos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg búzaliszt (BL55)
5 dkg élesztő (friss)
500ml tej
2 kávéskanál kristálycukor
100 ml étolaj
200 g tejföl (20%-os)
2 teáskanál só
A sós masszához
15 g búzaliszt (BL55)
15 g só
pici víz
A sajtoshoz
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A tejhez adjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, olajat tejfölt, és jól összedolgozzuk, dagasszuk.
Konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.Ha megkelt a tészta érdemes kicsit az asztalhoz csapkodni, mert a kész kiflik szellősebbek, puhábbak lesznek.
Ha megkelt a tészta 3 cipóra osztjuk, és mindegyiket 8 felé, kb. 20 cm-es rudakat sodrunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk egymás mellé. 20 percig konyharuhával letakarva pihentetjük .
A sós masszához a sót, lisztet, és vizet összekeverjük.
A sajtoshoz a sajtot lereszeljük.
200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig sütjük. Ha letelt a 10 perc a sós masszát rácsorgatjuk a rudakra és visszatesszük még 10 percre a sütőbe, hogy szép színük legyen.
Ha sajtosan készítjük, akkor 10 dkg reszelt sajt kerül a tetejére, ilyenkor a tepsin pihenő rudakat mikor letelt a 20 perc megszórom a reszelt sajttal és így mennek a sütőbe 20 percre.

143. Perecrúd / sós vagy sajtos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Zsebes zsemle
Zsebes zsemle

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ír kenyér
Ír kenyér

A sütőt 200 C-ra kapcsoljuk. A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefírt és a vizet. Kézzel összedolgozzuk - nem kell dagasztani!!!! A lénye...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgarépás tökmagos zsemle
Sárgarépás tökmagos zsemle

Sima, selymes tésztát dagasztottam, 1-1,5 órát hagytam pihenni, majd kicsit átgyúrtam, 9 egyenlő részre osztottam, így 30ch/db lett, vacsorára elfér még mellette 10 ch valami másbó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Angol muffin
Angol muffin

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (az olajat kanalanként adtam hozzá), letakarva kb. 60-70 percig pihentetjük. (Az édesítő nem az élesztő miatt kell bele, hanem az íze miatt, de ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk