menu

Családireceptkönyv.hu

146. Ropogós zsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


20 dkg sima liszt (BL 55)
20 dkg kenyérliszt (BL 80)
1 evőkanál burgonyapehely
késhegynyi aszkorbinsav
2 evőkanál étolaj
2,5 dkg élesztő
2 kávéskanál só
kb. 2,2-3 dl langyos víz

Elkészítés:


Mindent bele a dagasztóba, robotgépbe, kinek mi van otthon és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Kicsit lágyabb legyen, mint a kenyértészta.
Aztán pihentetjük, amíg kétszeresére nem dagad, kb.1 óra. Kivesszük a tálból, 8 részre vágjuk és egyenként gömbölyítjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megint duplájára kelesztjük,kb.30 perc.
Mire megnőnek, a sütőt is bemelegítjük. A zsemléket vízzel bespricceljük, köztük a sütőpapírt is. Külön vizet én nem teszek a sütőbe.180-200 fokon , kb. 30-35 perc.

146. Ropogós zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar    45 perces Kakaós csiga
45 perces Kakaós csiga

A tészta hozzávalóit összekeverjük, de a langyos tejből nem biztos, hogy az egész kell. Lágy, de nem ragadós tészta lesz. Keleszteni nem kell!!!! A tésztát tégalalp alakúranyújtj...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Boszorkány ujjak
Boszorkány ujjak

A hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és ujjformára hengergetjük, majd kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ani
Kolbászos és sonkás csonakok
Kolbászos és sonkás csonakok

en a 8 helyett 18darabba osztottam el.... igy kis etkezesekre is tokeltes nekem 17g ch lett per darabban grin hangulatjel http://www.limarapeksege.hu/2010/02/kolbaszos-e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás szendvics kenyér
Fokhagymás szendvics kenyér

A dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék. Bele reszelem a fokhagymát. Alaposan kidagasztottam, a kelesztő tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk