menu

Családireceptkönyv.hu

91. Rozskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg kenyér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
3 kk só
1 tk cukor
1,5-2 dl víz
1 ek sikér

Elkészítés:


élesztő futtatni,tej,cukor
dagasztó edénybe liszt, bele az élesztő,sikér,víz kicsit összedolgozni majd hozzá a só. Dagasztani. 40-60 perc kelni. Formázni.
180 fok kb.35 perc sütés

91. Rozskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Péter
Félrozsos kenyér
Félrozsos kenyér

A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk az őrölt köményt és hozzáöntjük a kb. 3 dl langyos vízben felfutatott élesztőt. 10 perc alatt homogén tésztává gyúrjuk és utána 1 órán á...

Elkészítési idő: 2x2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szegedi vágott cipó
Szegedi vágott cipó

Kidagasztjuk,a duplájára kelesztjük.Kelesztés után 260 gr-os darabokra osztjuk,gömbölyítjük,majd rövid pihentetés.Megformázzuk a cipókat.Egy órát pihentetjük a tepsin,majd 220-240...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Házi foszlós krumplis kenyér
Házi foszlós krumplis kenyér

A kovászhoz az élesztőt morzsold egy nagyobb tálba, adj hozzá 20 dkg lisztet, másfél deci langyos vizet és egy kávéskanál cukrot. Az egészet jól keverd össze, takard le konyharuháv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Paleo kenyér helyettesítő
Paleo kenyér helyettesítő

A sütőt előmelegítem 200 °C-ra. Közben ledarálom a kesut (vagy a mandulát), és hozzáadom a többit, majd elkeverem. A szódabikarbónára pár csepp citromlét facsarok, és kipezsegtete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk