500 g liszt
3 kk. só
70 g margarin
20 g élesztő
1,5 dl víz
1,5 dl tej
100 g reszelt sajt
Lisztet,sót elkeverni.Rámorzsolni az élesztőt,langyos vizet és tejet,margarint és dagasztani.Duplájára keleszteni,/1,5-2 óra/.
Deszkára borítani,kézzel kihúzogatni, a sajt felét rátenni,feltekerni.
10-16 felé osztani.Rudakat sodorni,2 cm távol egymástól,tepsibe tesszük.
Lekenni tejjel,megszórni sajttal.
Vízzel permetezni ,letakarni egy másik tepsivel /30 percre /.
Sütés előtt ismét lefújni vízzel.
170 fok kb.30 perc.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kb. egyujjnyi vastagra kinyújtjuk, és mini (2-3 centis) méretben kiszaggatjuk. Sütőpapírra tesszük őket, megkenjük tojássárgájával, és tetszés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. A sima tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 12...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát sós vízben megfőzni, leszűrni, összetörni.Langyosan összegyúrni a liszttel és zsírral.A tésztát 1 cm vastagra nyújtani,korongokat szaggatni.Sütőpapíros tepsiben 220 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200fokon kb. 40 percig sütöttem. A kenyeret kivettem a szilikonformából és meg kb. 15 percig sütöttem, hogy kívül kérget kapjon. A kenyér súlya 55 dkg lett.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű