2 dl tej
1 dl víz
35 dkg sima liszt
15 dkg rétes liszt
1/2 cs. sütőpor
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
2,5 dkg élesztő
kenés: 10 dkg margarin
1 tojás
tetejére: magok
Rugalmas tésztát dagasztattam a géppel. Utána kelesztőtálba tettem a tésztát, 20 perc múlva átgyúrtam, majd megvártam míg megkelt. Utána vékony téglalap formára kinyújtottam, megkentem 10 dkg olvasztott margarinnal és jó szorosan feltekertem, mint a beiglit. Ezt a tekercset 6 darabba vágtam, majd egy 22 cm tortaformát kibéleltem sütőpapírral és elhelyeztem benne a tekercs darabokat (egyet középre, a többit köré, ). A tetejét lekentem felvert tojással és megszórtam szezám maggal és kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütöttem.
1. 15 dkg vajat megolvasztunk, és belekeverünk 15 dkg vegyes reszelt sajtot (gouda + oude delftse), 1 teáskanál sót és 1 kis pohár tejfölt. 2. Hozzáadunk 25 dkg lisztet és 1 te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA feta sajtot villával megtörjük, és hogy krémesebb legyen, kb. egy tk. tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót, póréhagymát (kb. egy 15 cm-es darabnyit), v...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA diót és a mandulát késes aprítóban megdaráltam, majd összegyúrtam a többi hozzávalóval. Két sütőpapír közt vékonyra nyújtottam (én még vékonyabbra, mint az eredeti recept által j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk. 2. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. 3. Minden korong közepébe kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű