menu

Családireceptkönyv.hu

0. Szerb pogácsa


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 dl tej
1 dl víz
35 dkg sima liszt
15 dkg rétes liszt
1/2 cs. sütőpor
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
2,5 dkg élesztő

kenés: 10 dkg margarin
1 tojás

tetejére: magok

Elkészítés:


Rugalmas tésztát dagasztattam a géppel. Utána kelesztőtálba tettem a tésztát, 20 perc múlva átgyúrtam, majd megvártam míg megkelt. Utána vékony téglalap formára kinyújtottam, megkentem 10 dkg olvasztott margarinnal és jó szorosan feltekertem, mint a beiglit. Ezt a tekercset 6 darabba vágtam, majd egy 22 cm tortaformát kibéleltem sütőpapírral és elhelyeztem benne a tekercs darabokat (egyet középre, a többit köré, ). A tetejét lekentem felvert tojással és megszórtam szezám maggal és kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rúd - Sajtos kockák
Rúd - Sajtos kockák

1. 15 dkg vajat megolvasztunk, és belekeverünk 15 dkg vegyes reszelt sajtot (gouda + oude delftse), 1 teáskanál sót és 1 kis pohár tejfölt. 2. Hozzáadunk 25 dkg lisztet és 1 te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dorottya
Fetás-olívabogyós falatkák
Fetás-olívabogyós falatkák

A feta sajtot villával megtörjük, és hogy krémesebb legyen, kb. egy tk. tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott olívabogyót, póréhagymát (kb. egy 15 cm-es darabnyit), v...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Szezámmagos-mákos ropogós
Szezámmagos-mákos ropogós

A diót és a mandulát késes aprítóban megdaráltam, majd összegyúrtam a többi hozzávalóval. Két sütőpapír közt vékonyra nyújtottam (én még vékonyabbra, mint az eredeti recept által j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Batyu - Sajtos-kolbászos táskák
Batyu - Sajtos-kolbászos táskák

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk. 2. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. 3. Minden korong közepébe kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk