menu

Családireceptkönyv.hu

92. Teljes kiőrlésű /tk /kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


este:
200 g teljes kiőrlésű liszt
5 g élesztő
150 g víz

reggel:
100 g liszt
180 g teljes kiőrlésű liszt
20 g sikér v. cs. aszkorbinsav
2 tk.só
8 g élesztő
25 g olaj
170 g víz

Elkészítés:


Este a hozzávalókat összekeverni,10-12 órát állni hagyni.
Reggel hozzáadni a többi anyagot.Dagasztani,45-60 perc kelesztés.Átgyúrni,jénaiba papír,tészta 45 perc pihen,bevágni,spriccelni.
230 fokon 30 perc, fedővel,majd 200 fokon 15 perc fedő nélkül.Spriccelni,hűteni.
Simán tepsiben sütve 200 fokon kb.40 perc

92. Teljes kiőrlésű /tk /kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Csokis banánkenyér
Csokis banánkenyér

1. A banánokat villával kicsit összetörjük, majd a vajjal és a cukorral együtt jól elkeverjük. Ezután jöhet hozzá a többi hozzávaló, az apróra vágott étcsokival és tökmaggal (vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Magvas rozskenyér fél adag
Magvas rozskenyér fél adag

Öregtészta készítése: A hozzávalókat egyneművé dagasztom, és letakarva hagyom a konyhapulton 10-12 órát kelni. Ezután a hűtőben tárolom felhasználásig. A tészta készítése: A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Jénais kenyér
Jénais kenyér

A lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a sót és a mar...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Bedagaszt 10 perc pihentetés 8 fele osztjuk felgömbölyít 10 perc pihentetés felgömbölyít, tojással megken szezámmagba forgat Kelesztés 35-40 perc Sütés előmelegített sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk