40 dkg liszt
10 kenyérliszt /BL 80/
2 tk. só
0,5 dl olaj
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 ek. burgonyapehely /elhagyható
1 - 2 dkg élesztő
cs. cukor
Folyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér,duplára keleszteni /10-15 p/.
Olajos ujjal körbe nyomkodni,majd középen is.
Tojással lekenni, megszórni szezámmag,cshimag,fekete hagymamag
/nigella mag/.
200 fok kb 30 p víz a sütő aljába,pirosra sütni.
4 tojást és kevés vizet kellett hozzákeverni. 15 percet állni hagytam, majd 170 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Bacon chipsszel, tojássalátával és lila hagymával tála...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos-meleg cukros vízben csak elkeverjük . Nem kell felfuttatni ! Ha fagyasztott élesztőt használunk akkor azt fagyottan keverjük a langyos-meleg cukros vízh...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk,dagasztjuk és kiolajozott tálban,fóliával letakarva kelesztjük 35 percig.Átgyúrjuk,ötfelé elosztjuk,formázzuk,tojással lekenjük és kelesztjük 60 percet.Lekenj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát gyúrok, 2x dagasztom, közben 1 órát pihen. Vasedényben fedővel sütöm 30-40 percet magas hőfokon, majd még fedő nélkül alacsony hőfokon 10-20 percig.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű