menu

Családireceptkönyv.hu

0. Vajas kekszek


Írta:

Adag: 7 tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,

Elkészítés:


A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160° légkeveréses, vagy 180° alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Márványos lepény vanília pudinggal
Márványos lepény vanília pudinggal

A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsír és a tejet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, majd ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Barna
Berúgott Franciska
Berúgott Franciska

A tészta összetevőit jól összekavarjuk, a tojásfehérjét habbá verjük és azt adjuk hozzá utoljára. Megsütjük 180 fokon. kb 30 perc A kihűlt tésztát megkenjük barack lekvárral,erre...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Gumisüti
Gumisüti

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egyszerű zabpelyhes keksz
Egyszerű zabpelyhes keksz

A hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk