menu

Családireceptkönyv.hu

153. Vizes zsemle 8-10 db


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
3.2 dl langyos víz,
2,5 dkg élesztő,
1,5 teáskanál cukor
3 dkg vaj,margarin
2 teáskanál só
·

:

Elkészítés:


Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,.

Rá az átszitált liszt és dagasztani,só..
Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint.
Kicsit átgyúrni és keleszteni kb 40 percig. Mikor megkelt, megint átgyúrni,-8 cipóba osztani,...........olajos kézzel átgyúrni.
Vizes sütőpapírra helyezni jó távol egymástól, és újra keleszteni kb fél órát. Mikor szép nagyok,, lefújni hideg vízzel 190 fokos sütőbe tenni. A sütő aljába előre vizet készíteni egy kis edénybe, ami akkor már gőzölög. sütési ideje 35-perc,, Még forrón lespriccelni hideg vízzel, és kitenni a hidegre, attól lesz cserepes




.

Trükkök, tippek, praktikák:


200 fok 15-20 perc sütés

153. Vizes zsemle  8-10 db

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom. Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Császárzsemle
Császárzsemle

A hozzávalókat a kenyérsütő géppel kidolgoztatom, kelesztem. Ha elkészült, a tésztát téglalap formára alakítom, majd 10-12 részre osztom. A kapott csíkokból egyenként hurkát sodr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
127. Joghurtos-sós kifli
127. Joghurtos-sós kifli

Élesztő futtatni. Dagaszt 1 ó kel. 8 fele oszt, gömbölyít ,15 p kel. Nyújt 35 -40 cm kör. Egy lapot lekenni krémmel,rá másik lap,kicsit nyújt,16 fele vágni. Feltekerni, kel. Leken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Házi vajas kifli
Házi vajas kifli

Ízlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemlé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk