90 dkg csirkemell
1 nagy dobozos tejföl
3 ek liszt
2 db tojás
15 dkg trappista sajt
2 db kockasajt
350 g füstölt baconszalonna
fél marék friss petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
bors
só
vaj
zsemlemorzsa
Lekenéshez:
2 ek tejföl
5 dkg sajt
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, lereszelt fokhagymákkal, 2 db mackósajttal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet.
Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából. Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát.
Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
50 percig sütjük. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon.
Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk.
A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd megszórjuk egy kevés sóval és borssal. A lisztet összekeverjük étkezési keményítővel, hideg vízzel és egy csipet sóval, és összekeverjük őket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, és a forró olajon, kis adagokban aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük. A zsiradékban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és megpirít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felcsíkozzuk. A joghurtot, a lisztet, a fokhagymát, tojást, a sót és borsot kikeverjük, beleforgatjuk a csirkemell csíkokat és 1 órára hűtőbe tesszük. Az olajat felf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű