24 cm átmérőjű tortaformához:
17 dkg cukor cukor
fél dl habtejszín
10 dkg fehér csokoládé
17 dkg búzaliszt
1 evőkanál házi vagy 1 tasak bolti vaníliás cukor
17 dkg étcsokoládé
17 dkg vaj
3 db tojás
1 csipet só
10 dkg eper
A vajat a csokival megolvasztjuk. Ehhez használhatjuk a mikrohullámú sütőt, vagy egy kis edényben is olvaszthatjuk, de akkor folyamatosan kevergetnünk kell. Ha kész, hagyjuk hűlni, és addig összeállítjuk a tészta alapját.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével.
A tojásos masszához keverjük a langyosra hűlt, folyós csokit, majd a lisztet és a csipet sót. Nem kell sokáig keverni, csak amíg elkeverednek a hozzávalók. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Szépen egyengessük el a tetejét, hogy ne púposodjon fel sütés közben. A brownie tortát 180 fokon 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Akár előző nap is elkészíthetjük.)
Elkészítjük a ganache-t is: a cél az, hogy a csokiganache enyhén megszilárduljon a torta tetején, de még vágható maradjon. A csokoládét apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. A tejszínt egy edényben feltesszük a tűzre, de amint forrni kezdene, levesszük, és a csokoládéra öntjük. Egy spatulával kevergetjük, amíg fényes, homogén krémet nem kapunk. Fél órára hűtőbe tesszük.
Amikor a fehér csoki ganache elérte a kellő állagot a hűtőben, a krémet a torta tetejére kenjük. Lehet, hogy egy picit lefolyik a torta oldalán, ezért ezt a műveletet már a tortatálon, tálaló tányéron végezzük el.
Az epreket megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, majd elhelyezzük a torta közepén.
TIPP: Tovább csinosíthatjuk a tortát, ha az epreket is csokiba mártjuk, vegyesen ét- és fehér csokoládéba.
Szuflé lapok készítése: A tojássárgájákat keverjük el a tejcsokoládéval. A tojásfehérjét a cukorral verjük fel, keverjük az alaphoz, a finomra darált pörkölt mogyorót melírozzuk a m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskóta elkészítése: A piskótát a hagyományos módon készítsd el. A tojásfehérjéket a csipet sóval verd kemény habbá, add hozzá a cukrokat. A tojássárgájákat habodítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt felverjük majd mindent egyszerre belekeverünk alacsony fokozaton. A piskótára kicsi tejszínes krémmel elsimítjuk majd habzsákból kis kerítést készítünk, a tölteléknek. E...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A torta készítését megelőző este vízgőz felett felolvasztjuk a felső krémhez az étcsokoládét, felöntjük a habtejszínnel, belekeverjük a cukrot, és forralásig hevítjük. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes