1 db őzgerinc formához:
6-7 szelet karaj,
1/2 kg darált hús,
2 szikkadt zsemle,
4 tojás,
20 dkg sajt,
35 dkg bacon szalonna,
só bors , fokhagyma,
ételízesítő, petrezselyemzöld.
Az őzgerincformát kiolajozzuk, Kibéleljük bacon szalonnával úgy hogy a szélein lelógjon. A karajt kiklopfoljuk fűszerezzük ízlés szerint. A hússzeleteket előbb lisztbe ,majd tojásba mártjuk, reszelt sajtba forgatjuk, és így tesszük a formába.
A zsemlét beáztatjuk vízbe vagy tejbe, ki ahogyan szereti, a darált húst beízesítjük sóval, borssal ,fokhagymával,petrezselyemmel, két tojást keverünk bele.Ezt a tölteléket ráhelyezzük a formában lévő karajszeletekre, ezt is befedjük lisztbe, tojásba, sajtba forgatott karajjal. Legvégül a lelógó bacon szalonnát ráhajtogatjuk a hús tetejére. Alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb 90 percig sütjük. 45 perc után a fóliát levesszük, így még kb 20 percig sütjük ,majd a formából kiborítva még 20-25 percig pirítjuk. Nagyon finom, laktató étel. Köretnek rizst, vagy akár petrezselymes krumplit tálalhatunk
Elkészítjük a fasírtot izlés szerint fűszerezve,majd belekeverejük a zöldséget. Formázzuk és forró sütőben megsütjük. 180C-on süssük meg kb. 50 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele. A borsot, köményt, rozmaringot, 2-3...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KönnyűAz olajat vagy a zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk.Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megfo...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézA húst mossuk meg, majd vágjuk be, nyissuk szét, és folpak alatt klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg a mustárral. 2. A paprikát és a hagymát öblítsük le, aprítsuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes