menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött karaj őzgerincben sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db őzgerinc formához:
6-7 szelet karaj,
1/2 kg darált hús,
2 szikkadt zsemle,
4 tojás,
20 dkg sajt,
35 dkg bacon szalonna,
só bors , fokhagyma,
ételízesítő, petrezselyemzöld.

Elkészítés:


Az őzgerincformát kiolajozzuk, Kibéleljük bacon szalonnával úgy hogy a szélein lelógjon. A karajt kiklopfoljuk fűszerezzük ízlés szerint. A hússzeleteket előbb lisztbe ,majd tojásba mártjuk, reszelt sajtba forgatjuk, és így tesszük a formába.
A zsemlét beáztatjuk vízbe vagy tejbe, ki ahogyan szereti, a darált húst beízesítjük sóval, borssal ,fokhagymával,petrezselyemmel, két tojást keverünk bele.Ezt a tölteléket ráhelyezzük a formában lévő karajszeletekre, ezt is befedjük lisztbe, tojásba, sajtba forgatott karajjal. Legvégül a lelógó bacon szalonnát ráhajtogatjuk a hús tetejére. Alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb 90 percig sütjük. 45 perc után a fóliát levesszük, így még kb 20 percig sütjük ,majd a formából kiborítva még 20-25 percig pirítjuk. Nagyon finom, laktató étel. Köretnek rizst, vagy akár petrezselymes krumplit tálalhatunk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ditta
Mexikói fasirt
Mexikói fasirt

Elkészítjük a fasírtot izlés szerint fűszerezve,majd belekeverejük a zöldséget. Formázzuk és forró sütőben megsütjük. 180C-on süssük meg kb. 50 percig.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fűszeres sertésoldalas
Fűszeres sertésoldalas

A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele. A borsot, köményt, rozmaringot, 2-3...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Székely almás hús recept
Székely almás hús recept

Az olajat vagy a zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk.Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megfo...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
SAJTOS HÚSROLÁD
SAJTOS HÚSROLÁD

A húst mossuk meg, majd vágjuk be, nyissuk szét, és folpak alatt klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg a mustárral. 2. A paprikát és a hagymát öblítsük le, aprítsuk...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk