egy kg új krumpli
egy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-csipetnyi őrölt kömény
egy evőkanál olaj
só
Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni.
Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobjuk a hagymát 1-2 percre , de nem pirítjuk meg, csak egy kicsit felhevítjük, én 1-2 szelet krumplit is szoktam belerakni, majd rárakjuk a krumplit, megszórjuk sóval, őrölt
köménnyel és jól összeforgatjuk. Egy rövid ideg lefedve pároljuk.( Nem kell külön vizet önteni rá , mert a felvágott krumpli vizes és az elég, hogy megpárolódjon.) Közben rázogatjuk, néhányszor megforgatjuk. Lehet egy
kicsit pirítani is, de én általában nem szoktam. Ha pirítani szeretnénk , akkor amikor megpárolódik öntünk + egy evőkanál olajat és óvatosan ezen megpirítjuk.
Önmagában egy fejes salátával is finom.
1.Felcsíkozzuk a csirkemellet. 2. A csirkéhez adjuk a chilit, köményt, finomra vágott fokhagymát, oregánót, fekete borsot, és a sót. 3. Öntünk rá kevés olívaolajat, és jól összek...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesA szilvákat szétnyitom és mindegyik közepébe teszek egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágva megfőzöm, jól lecsepegtetem, gyúródeszkára borítom és mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megsütjük, a húsból pörköltet készítünk. A zöldborsót megfőzzük, majd az egészet összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 evőkanál olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, ráteszem a savanyú káposztát, rá a karikára vágott lecsókolbászt, sózom, majd kevés vízzel fele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz