4-5 db közepes krumpli ( kb.80-90 dkg)
3 ek reszelt sajt ( parmezán és trappista)
1 dl zsírszegény főző tejszín
só
kakukkfű
1 mokkásnál fűszerpaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 tk.olaj
1 db koktél paradicsom
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.
Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit.
Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanálnyit félre teszünk. Közepébe tesszük a koktél paradicsomot és kakukkfűágat.
180 fokos sütőben alsó -felső sütésen 15 percig sültjük ( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem).
Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .
Jó étvágyat!
A hagymákat megtisztítottam, a vöröshagymát apró kockákra vágtam, és felét kevés zsíron megpároltam. A burgonyát megtisztítottam, megmostam, kockákra vágtam, többször váltott vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a meghámozott, megmosott burgonyát sós vízben, egészben, puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a zsírt felforrósítjuk, a csíkokra vágott,...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: NehézA csirkemellet 24 egyforma nagyságú darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük a csirkedarabok mindkét oldalát. Egy keverőtálban összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húst összekeverjük a tojásokkal, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes