Hozzávalók a laphoz:
5 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 evőkanál liszt
8 evőkanál barna cukor
A krémhez:
3 dl habtejszín
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál instant kávépor
2 evőkanál cukor
5 evőkanál tej
2 tasak habfix
A díszítéshez
2 dl habtejszín
10 dkg csokoládé reszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a kávéport, majd a vizet. Ezt követően összekeverjük az egészet, óvatosan, hogy a hab ne törjön és 180 fokon 30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A kakaóport és a cukrot jól kikeverjük a tejjel, majd a tejszínt felverjük és belekeverjük, így egy csokis habot kapunk. Hozzáadjuk a habfixet is és ha a lap megsült és langyosra hűlt megkenjük vele. A tetejére kerül a tejszínhab és megszórjuk reszelt csokoládéval, már tálalhatjuk is.
A tojássárgáját, az olajat, a vizet és a cukrot habosra kavarjuk, majd hozzá szitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a keményre vert tojásfehérje, A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű kré...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk és 4 cipót formálunk belőle. Fél óráig pihentetjük, majd kisütjük. Krém: 20 dkg vaníliás porcukrot 20 dkg margarinnal habosra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskótából levágunk egy akkora csíkot, amekkora pontosan az őzgerincforma tetejére illik; a többit pedig akkorára szabjuk, amekkorával a formát kibélelhetjük. 2. A geszteny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű