1 egész csirke
ételízesítő
szárnyas fűszerkeverék
bbq fűszerkeverék
1 kg krumpli
3 sárgarépa
40 dkg kelbimbó
1 közepes fej hagyma
A csirkét megszórom a fűszerkeverékkel, jól beledörzsölöm, ráhúzom egy sörösüvegre, amit megtöltök vízzel, a lábait összekötözöm és beleállítom egy nagyobb tepsibe.
Mivel a tepsi aljába is öntök egy kis vizet (ne égjen, füstöljön a lecsöpögő zsiradék), egy úton megcsinálom a köretet is hozzá:
- a megtisztított krumplit hasábokra szelem
- a répát csíkokra metélem
- a kelbimbó végeit levagdosom
- a hagymát félfőre vágom
az egészet összekeverem kevés (a csirkénél is használt) fűszerkeverékkel es körberakom vele a csirkés üveget.
Hideg sütőbe tesszük, közepes lángon sütjük, a csirke súlyának megfelelő ideig. (1 kg- 1 óra, 2 kg - 2 óra)
Ha kell, menet közben vegyük picivel lejjebb a lángot.
Akkor van kész, mikor a szárnyak végei ropogós barnára sültek.
A húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet. A mellfiléket kinyitjuk, klopfolóval egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, legalább egy órát pihentetjük. Egy evőkanál olajon m...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűMásnap reggel leszűröd a mazsit, a levét félreteszed, a mazsit betöltöd a csirekbe, esetleg beletunkolsz még pár gerezd egyéb gyümölcsöt (alma, körte, narancs), majd bestoppolod a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és enyhén sózd be őket. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barna cukorral és a pirospaprikával keverd össze, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű