Tészta hozzávalói 20 x 30-as tepsihez:
4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/2 cs sütőpor
1 ek kakaó
Krém hozzávalói:
3 dl tej
3 púpozott ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Csokoládémáz:
15-20 dkg porcukor
2 ek kakaó
4-5 ek forró víz
2 dkg margarin
Az egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz.
A lisztet összekeverni a sütőporral, majd átszitálni.
Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalanként a cukros-tojáshoz keverni.
Végül belekanalazni a darált diót, és hozzáadni a kakaót, majd így is jól kikeverni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyni kicsit hűlni, majd papírral együtt kiemelni, rácsra tenni, majd teljesen kihűteni.
Az egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz.
A lisztet összekeverni a sütőporral, majd átszitálni.
Ezután szintén állandó keverés mellett, kanalanként a cukros-tojáshoz keverni.
Végül belekanalazni a darált diót, és hozzáadni a kakaót, majd így is jól kikeverni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyni kicsit hűlni, majd papírral együtt kiemelni, rácsra tenni, majd teljesen kihűteni.
A porcukrot összekeverni a kakaóval, majd hozzáönteni az olvasztott margarint.
A vizet felforralni, majd kanalanként hozzáadni a cukros-kakaós keverékhez, és közben fakanállal jól kikeverni. Addig keverni, hogy egy sűrű, sima állagú massza legyen belőle. (a vizet apránként adagolni hozzá, mert lehet nem kell bele mind, nehogy túl híg legyen a máz)
Az elkészült csokoládémázat a krém tetejére csorgatni, majd óvatosan, egyenletesen elsimítani. Pár óra alatt a máz teljesen megdermed. (érdemes előző nap megsütni, így az ízek jól összeérnek, és a csokoládémáz is teljesen megdermed)
Tálalás előtt a süteményt hideg vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeletelni, majd úgy kínálni.
A krémhez a hozzávalókat lábosba mérjük és kevergetve addig melegítjük, amíg egynemű krémalapot nem kapunk. Jól behűtjük, majd betöltés előtt habverővel felhabosítjuk. A nagymér...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével, héjával kikeverjük,a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű