250 g reszelt trappista sajt
- 1 csésze finomliszt
- 1 tk só
- csapott tk őrölt piros paprika
- 1-2 evőkanál durvára aprított friss fűszernövények
- 125 g felkockázott vaj
- 6 ek tejszín
Keverd össze a hozzávalókat. Ha lágynak érzed, adj hozzá még egy kevés lisztet, míg formázható nem lesz. Nyújtsd ki, majd egy pizza-szeletelővel vágd vékony csíkokra!
Tedd sütőpapírra és süsd kb 12-15 percig (175 C fokon), míg aranybarnák nem lesznek a pálcikák!
A hideg vajat kisebb lábasba tesszük, rászórjuk a lisztet, és melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett lágy masszává olvasztjuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 1-2 perc elte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: 15 min Nehézség: Könnyűmindent összekeverünk -galuska szerü tésztát kapunk -két kanállal forró olajba szaggatjuk -a tészta magától megfordul akkor biztos átsült -az elsö adag kisütése után...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűÖsszeállítani a tésztát, 2 órán át pihentetni 2 cipót csinálni Fél cm-re nyújtani Egész tojással megkenni sütni 180 foon
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű