sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… itt még 20 percet kelesztem....bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe, mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
a jénaiba tenni kell szilikonos sütőpapírt, hogy ne ragadjon bele
A calzone tésztájához mérd a lisztet egy nagy tálba. Add hozzá a sót és az életsztőt. Képezz egy mélyedést a közepébe, öntsd bele az olajat és a vizet. Lisztes kézzel dogozd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara. Vizes ké...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy lábosban 1 kis sóval és pár csepp olajjal vizet teszek fel, és ha felforrt, beleöntöm a pennét. Nem kell készre főzni, csak forrjon fel újra (kicsi vizet szív magába, így nem v...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Közepesliszt+élesztő-->elmorzsolom+só+olaj+cukor+víz :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű