2 csomag babapiskóta
3 dl főtt kávé (cukorral édesítve)
2 csomag karamelles pudingpor
6 evőkanál cukor
7 dl tej
3 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix
6 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
5 evőkanál főtt fekete kávé
A babapiskóta felét egy tálba tesszük. Rakjuk szorosan egymás mellé, hogy később majd könnyen szeletelhessük. A langyos édes kávé felét rálocsoljuk. A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. Azért használunk kevesebb tejet, hogy sűrű pudingot kapjunk. A habot a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, hozzákeverjük az 5 evőkanál kávét és ha kihűlt a habhoz keverjük. A kihűtött pudingot is belekeverjük, majd a felét a piskótára kenjük. A másik adag babapiskótával befedjük és a maradék kávéval lelocsoljuk. A krémmel befedjük. Csokireszelékkel díszíthetjük, hűtőbe tesszük amíg a krém szilárddá válik és fogyaszthatjuk is.
Ne locsold a kávét hanem egy pillanatra mártsd bele a piskótát és nem fog tocsogni
A csokipudingot elkészítjük a tasakon leírtak szerint. A tejberizst megfőzzük. A tejet egy csipet sóval feltesszük forrni, hozzákeverjük a rizst és a cukrot, és néha megkeverve,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport megfőzzük a cukros tejben, majd amikor már langyosra hűlt, hozzá keverjük a tejfölt, a citrom héját és a kifacsart levét.A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához 250 g kristálycukor 130 ml víz 1 kávéskanál 20%-os ecet Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű