fél kg túró
fél liter tej
fél kg liszt
10 evőkanál porcukor
4 egész tojás
3 csomag vaníliás cukor
1 pohár tejföl
fél csomag sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez
A lisztet, a porcukrot és a sütőport keverd össze, a felét öntsd a kivajazott tepsibe, majd morzsold rá a túrót. A tejfölt keverd el a vaníliás cukorral, és öntsd a túróra, majd takard be a maradék lisztes keverékkel.
Végül a tojást keverd el a tejjel, és öntsd az egészet a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben - közepes lángon - süsd tűpróbáig.
A hozzávalók a sütőben összefolynak, és finom tésztát kapsz majd, amit kevergetned sem kell.
1. A citromlevet egy kis edényben felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belerakjuk a vaj felét és addig kevergetjük, míg sima krém lesz. 2. A vaj másik felét habosra verjük a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot habosra keverjük a vajjal, és hozzáadjuk a tojásokat és tejet. Beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport. Végül pedig a citromhéjat. 200 °C-ra előmelegített sütőben 15...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz áfonyán kívül minden hozzávalót önts a turmixgépbe, majd turmixold simára. Ha túl sűrű a tészta, lazítsd egy kevés mandulatejjel. Ha túl híg, akkor adj hozzá még egy-két kanál z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű